Hoe ik in 3 stappen 365% meer omzet heb gemaakt in 2020

365% meer omzet in 2020 - JDM Online

Tegenwoordig is het gedurfd om je strategie bloot te geven. Zeker in 2020, nu veel ondernemers een zinkende schip moeten verlaten. Het was een jaar vol verrassingen en onzekerheden. Ondernemers en consumenten zijn daarom soms bang om gedachten en businessstrategieën te delen. Maar ik denk daar anders over. Het delen van mijn succes heeft juist gezorgd voor 365% meer omzet in 2020.

365% meer omzet in 2020?

Mijn inspiratiebron is Karel Emck. Zijn boek: “Road to freedom – de 4 urige werkweek in de praktijk” heeft letterlijk mijn visie veranderd. In het begin van zijn boek schrijft hij over het “supermansyndroom”. Dat is de meest terminale aandoening die een ondernemer kan hebben.

Als ondernemer ben je specialist van je eigen bedrijf. Je weet hoe alles werkt en je bent de beste werknemer in je eigen bedrijf. Alle ideeën en visies heb jij vaker uitgedacht en uitgetekend. Het valt soms moeilijk om deze gedachten en vaak vanzelfsprekende taken door anderen te laten doen. Jij bent immers de superman in je bedrijf, toch? Niets is minder waar als je de 3 fases van de 4-urige werkweek in praktijk brengt.

Is een 4-urige werkweek realistisch?

Realistisch? Ja zeker! Is het mijn ambitie? Nee. Want mijn werk als fysiotherapeut vind ik veel te leuk.

Ik heb er bijna 3 jaar over gedaan om het boek van Karel Emck serieus te lezen. Het was mijn eerste “zelfhulpboek”. Karel Emck schrijft dat je zijn boek stap voor stap moet volgen. En dat heb ik ter harte genomen. Mijn geheim is: “Delen, delen en nog eens delen!”

Karel Emck beschrijft in zijn boek de 3 stappen die ik gevolgd heb om 365% meer omzet te genereren.

Stap 1: Elimineren

Focus. Stop met alle taken die je niet leuk vindt, waar je geen energie uit haalt en waar je niet goed in bent. Geloof me. Stop ermee. Focus op wat werkt en wat er toe doet. Zo heb je meer tijd over voor belangrijkere taken.

Stap 2: Delegeren

Dit vind ik geen prettig werkwoord, maar de resultaten neem ik met plezier waar. Delegeren noem ik liever “delen”. En delen is mijn geheim. Door tevreden te zijn met minder “knaken” en mijn projecten en successen te delen met gelijkgestemden heb ik in 2020 meer tijd gekregen voor de dingen die ik echt leuk vind.

Ik ben geen schrijver. Dit blog schrijven is bijvoorbeeld niet mijn ding. Vrienden van mij zijn er veel beter in en ze vinden het ook leuker om te doen. De schrijvers van mijn website Calisthenics Worldwide zorgen ervoor dat ik meer tijd heb om de website nog winstgevender te maken. Teksten worden geschreven, gepubliceerd, geoptimaliseerd voor Google. Mijn taak is het om zakenpartners te zoeken en businessstrategieën te bedenken.

Instagram business 100% uitbesteed

Een ander voorbeeld van delen is mijn Instagram business. Toen ik het boek van Karel Emck aan het lezen was, viel op een doordeweekse dag rond 2:00 ‘s nachts het kwartje.

Kort gezegd verdien ik geld met Instagram. Hiervoor moet ik natuurlijk zorgen dat mijn Instragram accounts up-to-date zijn. Dit kostte mij ±30 uur per kwartaal. En dat bleek gewoon niet meer te doen. Geloof me, naast een 40-urige baan als fysiotherapeut en 10 uur per week freelance werk als marketeer voor klanten is nog eens 30 uur besteden aan Instagram niet te doen.

Kosten en baten van uitbesteden

€200 per maand kost het om mijn Instagram accounts te laten voorzien van interessante content. Ik heb letterlijk mijn tijd gekocht. Door een goede vriend in vertrouwen te nemen voor het updaten van mijn Instagram account heb ik mezelf vrij gekocht van dit werk.

Kortom: Ik had star kunnen blijven en geen €200 willen uitgeven waardoor ik nergens anders tijd voor had. Of ik kon investeren in mijn business en ineens tijd over hebben om nieuwe klanten te zoeken. Ik vond zelf bezig zijn met mijn accounts (niet meer) leuk, anderen waren goedkoper en sneller en ik kon zo meer focus leggen op het krijgen van nieuwe klanten. En dat heeft me in 2020 heel veel omzet opgeleverd.

Wat is het resultaat?

Mijn Instagram-guru heeft mijn werk in mei 2020 van me overgenomen. En wat denk je? Vanaf mei 2020 had ik een exponentiële toename in omzet. Wederom dus: delen is de sleutel tot succes. Mijn collega verdiend een extra zakcent, en mijn business groeit exponentieel. Win-win situatie, toch?

Stap 3: Automatiseren

Gek genoeg ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Toen ik dit blog aan het schrijven was, dacht ik dat mijn business al geautomatiseerd was. Maar dat is eigenlijk niet zo. Veel wordt nu gedaan door mijn collega’s, maar er is nog veel te halen in deze derde stap. Wanneer ik deze derde stap onder de knie heb, zal ik nog meer tijd over hebben voor dingen die ik leuk vind om te doen.

Slotwoord

2020 was dus een fantastisch jaar voor JDM Online, en niet alleen door meer omzet. Ik heb veel geleerd en veel nieuwe mensen leren kennen. Ook daar ben ik extreem dankbaar voor. En ik deel mijn succes en strategie graag met anderen. Ik hoop dat jij met deze 3 stappen ook vooruit kunt in de toekomst.

Om verder te kunnen groeien zal ik de dienstverlening van JDM Online binnenkort gaan uitbreiden. En ik ga het ook niet meer alleen doen. Samen met andere ondernemers zal ik onze service in 2021 verder verbeteren. Omdat ik mijn klanten nog beter wil helpen. En ik ben ervan overtuigd dat zowel mijn klanten als ikzelf met mijn win-winstrategie nog veel succes zullen hebben. Dus: stay tuned!

Dit artikel is geplaatst in "Blog".