Mijn visie op het vak fysiotherapie

Als fysiotherapeut ben je expert op het gebied van het menselijk lichaam en beweging. November 2018 ben ik afgestudeerd en vanaf december 2018 ben ik werkzaam bij Houben Fysiotherapie & Personal training die mijn visie op het vak fysiotherapie deelt.

Als fysiotherapeut geloof ik in een actieve aanpak en een actieve benadering van de hulpvraag van mijn cliënten. Samen met mijn cliënten en ondersteuning van mijn collega’s word het probleem bij de kern aangepakt. Middels manuele technieken creëren ik samen met mijn cliënten de voorwaarden van een optimale mobiliteit en stabiliteit. Wanneer we deze voorwaarden gevonden hebben, begeleid ik mijn cliënten naar een actieve(re) levensstijl. Middels eenvoudige oefeningen op maat en periodieke training zorg ik ervoor dat mijn cliënten zo zelfstandig mogelijk aan de slag kunnen om de resultaten duurzaam te maken. Helaas, staat niet iedereen open voor een dergelijke aanpak, maar ik zal mijn uiterste best doen om mijn enthousiasme voor beweging passend te maken bij ieder individu.

Wist je dat ik ook…

Naast fysiotherapeut ben ik zoals jullie misschien nog niet weten “online calisthenics coach”. Vanaf 2013 heb ik mijn eigen online calisthenics community opgericht. Het doel van deze community was in eerste instantie om de sport calisthenics over de hele wereld bekender te maken. Dit is gelukt. Tegenwoordig is deze community uitgegroeid tot een van de grootste calisthenics communities wereldwijd waarin we als fysiotherapeuten onze kennis delen met de bewegende en actieve calisthenics community.

In de ontwikkeling van deze community heb ik gemerkt dat er veel vraag is naar concrete, periodieke en persoonlijke begeleiding in deze snel groeiende sport: calisthenics. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal is er veel vraag naar goede begeleiding. Daarom heb ik samen met een collega fysiotherapeut een boek geschreven. Een e-book welteverstaan. In dit e-Book leggen wij allen principes uit van training die wij denken dat noodzakelijk zijn voor een optimaal trainingsresultaat. Dit boek vormt de handleiding voor de coaching die wij aanbieden. De coaching is laagdrempelig en vindt zich online plaats. Hierdoor kunnen wij iedereen op de wereld helpen om een actieve levensstijl te creëren en te handhaven.