Twee goedkope manieren om passief geld te verdienen

makkelijk passief geld verdienen

Laat ik direct met de deur in huis vallen. Dit is geen financieel advies. In tegendeel zelfs. Ik heb geen financiële of economische opleiding gedaan. Mijn interesse ligt zeker in online en passief geld verdienen, maar dit is niet mijn primaire inkomstenbron. Over mijn beweegredenen praat ik liever een andere keer. In dit blog wil ik vooral ingaan op twee goedkope en makkelijke manieren om direct te starten met passief geld verdienen.

1. Passief geld verdienen met koopzegels

Mensen die mij echt kennen weten dat ik een huismannetje ben. Elk weekend samen met mijn vriendin een boodschappenlijstje maken vind ik leuk om te doen. ±70% van de boodschappen doen we bij de Lidl en ±30% bij de Albert Heijn. Broodjes op zondagochtend, Ben & Jerry’s en vrijdagavond snacks halen we bij de Plus.

Een tijdje terug las ik een fantastisch blog over wat koopzegels nou echt opleveren. Ik was overtuigd en ben vanaf 1 januari 2021 ook begonnen met het sparen van koopzegels. Met positief resultaat! Bij de Albert Heijn heb ik al €20,20 gespaard en bij de plus heb ik iets meer dan twee volle kaarten bij elkaar gesprokkeld.

50% rendement, serieus?

Plus supermarkten beloofd je een rendement van 50%. Voor een volle spaarkaart betaal je €4,00. Wanneer je de kaart inlevert krijg je €6,00. Na minder dan twee maanden heb ik al twee kaarten vol. Dit staat gelijk aan €12,00 met €4,00 rendement. Al met al zal je hier geen miljonair van worden, maar het is wel meer rendement dan de gemiddelde Nederlander krijgt van de bank.

De Albert Heijn is meer behoudend. Zij beloven een rendement van 6%. Niet veel, maar het sparen kan wel sneller gaan. Voor een volle kaart betaal je €49,00. Wanneer je de kaart inlevert krijg je hier €52,00 voor terug. Helaas is dit maar een rendement van €3,00. Onbewust heb je toch €49,00 aan de kant gezet. Dit geld heb je niet gemist op je spaarrekening of uit kunnen geven aan een “liability”. Heb je na een jaar 10 volle kaarten dan heb je dus meer dan €500,00 gespaard. Dit geld kan je later weer herinvesteren in bijvoorbeeld aandelen of cryptocurrencies.

2. Passief geld verdienen met bitcoin

Met deze tweede manier om passief geld te verdienen ga ik redelijk kort op in. Er zijn meer dan miljoen websites die uitleg geven over de werking van cryptocurrencies. Graag wil ik je alleen vertellen wat mijn strategie is. Je kan munten vasthouden (HODL) of handelen (traden). Verschillende onderzoeken tonen aan dat de mensen die munten vast hebben gehouden (passief) over een langere tijd meer rendement hebben gekregen dan mensen die bleven handelen. Traden kost vaak veel stress, onnodig grijze haren en je kunt vaak snel veel geld verliezen. De belangrijkste reden waarom ik (bijna) niet trade is dat het veel tijd kost.

Handelen brengt altijd een bepaalde emotie met zich mee. Wanneer je net een nieuwe munt hebt gekocht, wil je het liefst 24/7 de prijs blijven checken. Onbewust ben je dus steeds meer bezig met je munten. Het is dus geen passieve inkomsten bron meer, maar bijna een full-time baan.

Wat ik doe is heel simpel. Ik investeer elke maand €100,00 aan cryptocurrency’s. Daarnaast her-investeer ik mijn rendement van de koopzegels ook in crypto. Vervolgens zie ik elke maand mijn crypto portfolio en rendement groeien. Soms handel ik wel met crypto munten. Dit doe ik omdat ik het leuk vind, soms een risicootje wel aandurf en kansen heb leren zien. Hier heb ik zeker mee verdiend, maar ook zeker veel geld mee verloren.

Hier koop, handel en stake ik mijn bitcoins.

Tot slot

  1. Investeer alleen geld wat je kunt missen! Als je een huis gaat kopen en je moet eigen geld inleggen is het wel zo prettig als je niet alles zonder overleg met je partner in een digitale munt hebt zitten.
  2. Geniet van het proces. Je zult geld verliezen en geld verdienen. Hou je crypto vast en probeer er 10 jaar vanaf te blijven. Je zult versteld staan van de resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *